بلاگ

برای خودت و دیگران فداکاری کن

فداکاری

این مقاله به همت تیم محتوای گروه آموزشی امیر محمدی نگارش شده. در حین مقاله سعی شده اطلاعات مفید، کاربردی و علمی به شما داده شود اما بخاطر داشته باشید مقاله زیر توسط خود استاد محمدی مورد بازنگری قرار نگرفته است فلذا توسط ایشان تایید یا رد نمیشود، مرجع اصلی برای شما مباحثات مطرح شده توسط شخص استاد محمدی در آموزش ها هستند و نه مقالات. لزوم مطالعه مقالات زیر در کنار ارائه زاویه دید جدید به زندگی، برای تمرین ذهن آگاهی و تمرین دادن بخش خودآگاه ذهن شماست اما حتما بخاطر داشته باشید که محتوا را با آموزه های اصلی تطابق دهید.

در مقاله ی قبل تصمیم گرفتیم که به شکل بهتری از خودمون مراقبت کنیم. در انتهای بحث تعریف مناسبی از ایثار بیان کردیم.حالا برای ادامه ی بحث سعی داریم این از خودگذشتگی رو برای زندگی فردی و مالی خودمون و کسانی که دوستشون داریم به کار ببریم.

بیشتر بخوانید: دست از سرزنش خودت بردار

مردم همواره با بیش ازچند مشکل دست و پنجه نرم میکنند، ظرفیت ایثار گری در اینجا نمایان میشود که، ما نقص های اطرافیانمان را بپوشانیم. اگر شخصی در کوتاه مدت در وضعیت مطلوبی است، معمولا حداقل یک عضو نزدیک دارد، که در بحران به سر میبرد. جالب اینجاست که انسان به گونه ای، این وظایف دشوار را انجام میدهد، تا بتواند اتحادی ایجاد کند و این شگفت انگیز است.
بعد از اتمام دوره ی نخبگان پولسازی دانشجویان ما وارد گروهی میشوند، تا بتوانند، همواره به دیگر هم دوره ای های خود این کمک را بکنند. نتایج شگفت انگیزی از این گروه حاصل شده. حاصل نتایج این بوده که افرادی که خود، در دوره ای از زندگی در رنج و سختی بوده اند یا کسب و کارهایی که داشتن دچار نابسامانی شده؛ بیشتر در صدد این هستند تا درآمد خود را افزایش دهند و وضعیت هم دوره ای های خود را سرو سامان دهند. این دسته از دانشجویان بخاطر این رفتارشان لایق تشکری جانانه هستند. این برای ما معجزه ای است که حاصل شجاعت و پشتکار دانشجویان ماست.
حداقل کاری که خیلی از دانشجویان انجام میدهند این است که، خودشان و دیگران را بخاطر فعالیت های اقتصادی موفقیت آمیزی که داشته اند تحسین کنند. این نتیجه ای جالب است که انسان ها میتوانند فراتر از خودشان را، ببینند. سوال برخی متقاضیان این بود که چطور ممکنه با وجود محیط فقیر و خانواده ای با باورهای فقیر شخص بتونه به یک فرد خودساخته تبدیل بشه؟
در زندگیتون شاید شخصی هست که تا حدودی زخم هاتون رو ترمیم کنه و مسیر رو بهت نشون بده و شمارو در جهت رسیدن به اهدافت تشویق کنه. اگر نیست باز هم مهم نیست نتایج گروه نخبگان پولسازی به این شکل بود که هم دوره ای های خودت این کار رو برات انجام میدن تا متوجه بشی تا چه میزان ارزشمندی، اینجا جایی برای عشق ورزیدنه. جایی که ادامه ی مسیر رو برای دانشجو هموار تر میکنه. چیزی که همه ی مربی های کسب و کار زرد به ما میگن؛ اینه که ما بدون دیگران هم میتونیم عالی باشیم… ثروت هنگفتی بدست بیاریم و نیازی به کسی نداریم…
چطور ممکنه انسان با ذات اجتماعی و با روحیه ی عشق و دلبستگی بتونه با این محتوای زرد آموزش ببینه. هلن فیشر دانشمند و محقق در زمینهٔ انسان‌ شناسی میگه: در روند تکامل، انزوا به معنای مرگ است.
تمام انسان ها لایق همدردی هسستند… همدردی در مقابل ستمگری ها، فضایی که در آن رشد کرده اند. این همدردی میتونه یک داروی شفا بخش برای خود تحقیری خودآگاه ما باشه چیزی که درموردش در مقاله ی قبلی صحبت کردیم.
ما و دیگران شایسته ی احترامیم. قطعا شما برای دیگران و خودتان مهم هستید. شما نقش چشم گیری در سرنوشت خود و هر آنکس که دوستش دارید و به تعبیری تمام جامعه دارید پس از خود به درستی مراقبت کنید.

هدف ما ارائه ی محتوای زردی نیست که بهتون بگه هر کاری که خوشحالت میکنه انجام بدی. شاید شما با خوابیدن تا ظهر و شکستن رژیمتان خوشحال تر باشید. شاید مصرف مشروبات الکلی باعث سرخوشی شما بشه؛ اما به معنای کار درست نیست. خوشحالی هیچوقت مترادفی با خوبی نیست. هدف ما برداشتن گامی خوب برای آینده ای که در پیش دارید است. باید سعی کنیم به شخصی شرافتمند، مسئولیت پذیر و آگاه تبدیل شویم.

برای برداشتن این گام بهتر است بدانید در ابتدا در کجای مسیر هستید. کافیست با چند سوال ساده شروع کنید.

اگر مراقب خودم باشم چه کارهایی رو انجام نمیدم و زندگیم چطوریه؟

کجای زندگی من در نظم قرار داره و روال قابل برنامه ریزی داره که با اتکای به اون میتونم خودم رو در چالش های جدیدی بندازم؟

چطور ظرفیت خودم رو بالا ببرم و از خودم آدم مقاوم تری بسازم؟

تایم آزادم رو چطوری سپری کنم که به سلامتم کمک کنه؟

چطور میتونم دانش و مهارتم رو بیشتر کنم؟

چه امکاناتی دارم؟

محدودیت های من چیست؟

توسعه ی فردی

دانستن این پاسخ ها میتونه به ما کمک بکنه که اگر حتی کسی تا الان مراقب ما نبوده بتونیم رنجش های خودمون رو کنار بذاریم و با باز کردن ذهنمون و خلاص شدن از این رنجش های فکری مسیر و فرصت مناسبی برای رشد و ترقی خودمون پیدا کنیم.

اصول خود را بنویسید. اجازه ندهید مورد سوء استفاده ی دیگران قرار بگیرید. برای خودتان انضباطی در نظر بگیرید و به قول هایی که به خودتان میدهید پای بند باشید.

جمله ی مشهوری از فریدریش نیچه میگه که: کسی که دلیلی برای زیستن دارد تقریبا از پس همه ی مشکلات برمی آید.

هدف گذاری، جبرانی برای تمام کم کاری ها و شرمساری های شماست. هدف گذاری در ما خودآگاهی بوجود میاره که به موجب اون غرور و اعتماد به نفس ما جایگزین خودکم بینی های ما می شود.هدف از محتوای زرد بازار و فضای مجازی، تبدیل شدن آم ها به موجوداتی آلفا است (موجوداتی خیلی موفق و با اعتماد به نفس که همه رو مدیریت میکنند و همیشه جسارت دارند) اما آیا برای برداشتن گامی خوب برای زندگی خودمون لازمه به همچین شخصی تبدیل بشیم؟ اصلا مگه ما میتونیم تمام آن چیزی که هستیم رو کنترل کنیم؟

یکبار برای همیشه از خود این خودگذشتگی رو داشته باشیم و برای آن وجود (من) در آینده تلاش کنیم تا بتوانیم زندگی بهتری را برای خود بسازیم. باید یک من قوی در وجود خود تربیت کنیم. دردوره ی دانشجویی درآمد خوب نداشتن چیزه خجالت آورری نیست…بی تجربگی، سردرگمی و محدود نشدن به یک نظم اشکال چندانی نداره. اما بعد از دهه ی سی سالگی، این سردرگمی و بی تجربگی توجیه خاصی نداره… حتی در زمان ورود به یک رابطه شخص مقابل این سوال رو میپرسه تا الان چیکار کردی؟؟ یک جا باید این از خودگذشتگی برای من آینده اتفاق بیفته میتونی الان انجامش بدی میتونی سال ها پشت گوش بندازیش…

فکر میکنم به اندازه ی کافی طی این رشته مقالات در مورد دوست داشتن خود و ایثار و فداکاری که به خودمون و کسایی که دوستشون داریم بدهکاریم صحبت کردیم.

آرزوی موفقیت داریم برای تک تک عزیزان.

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها