رهایی از درد شکست عشقی
مقدمه
یکی از سخت ترین و دردناک ترین احساساتی که یک نفر میتونه در طول زندگیش تجربه کنه پدیده ای هست که به اصطلاح جامعه به اسم شکست عشقی میشناسیمش. این پدیده یکی از سخت ترین عارضه های روانی هست که مشابهت بسیاری با از فوت یکی از عزیزان داره و حتی میتونه پیچیده تر اون باشه و تبعات گسترده تری داشته باشه. در این بین نااگاهی و بی سوادی بسیاری از به ظاهر درمانگرها در کنار مشاورنماهای اینستاگرامی در بسیاری از موارد نه تنها کمکی به بهبود شرایط نمیکنه بلکه آسیب رو در فرد نهادینه میکنه، به نحوی که در بسیاری موارد مشاهده شده افراد از سنگینی بار احساسی که تحمل میکنن اقدام به خودکشی میکنن و یا تا سال ها و بعضا تا آخر عمر بار درگیر مشکلات و اختلالات گسترده روحی و روانی میمونن. به همین دلیل هستنش که اگه شما تجربه چنین چیزی رو داشتید باید به سرعت و با فوریت کمک حرفه ای و متکی به علم دریافت کنید تا بتونید این بحران رو به خوبی پشت سر بذارید و مجدد به جریان زندگی خودتون برگردید. صرف نظر از مدت زمانی که از اتمام رابطه شما گذشته اگر کماکان در درون درگیر این تجربه عاطفی دردناک هستید و مرتبا به گذشته فکر میکنید حتما ادامه این رو با دقت تمام دنبال کنید.
ضعف فرآیندهای روانشناسی و روانکاوی در درمان شکست عشقی
یکی از دلایلی که تروماهای عاطفی در افراد تبدیل به معضل غیرقابل حل و دردناک میشه اینه که افراد در مواجهه با این شرایط در بهترین حالت به روانکاو یا تراپیست مراجعه میکنن، این در حالیه که این عارضه یک بُعد اصلی نورولوژیک (ساختار عصبی مغز) دارد که روانکاو قادر به تشریح و رفع آن نیست. برای عبور راحت از این بحران ابزارهای گسترده تر و عمیق تری نیاز هست. البته کمک روانشناسی کمک قابل توجهی هست اما در نهایت صرفا درد را برای فردی که دچار این اسیب شده اندکی کمتر میکند اما این درد نهادینه در فرد باقی خواهد ماند. در ادامه بعد از بررسی علائم و آسیب های این تروما به تشریح بیشتر آسیب و ارائه راه حل بنیادی پرداخته خواهد شد.
علائم و آسیب های بالینی در فرد آسیب دیده
معمولا افرادی که دچار یک شکست عشقی میشوند دارای علائمی نسبتا مشابهی هستند (هرچند این علائم در افراد مختلف شدت کمتر یا بیشتری دارد و ایضا در زمان های مختلف روز میتواند متفاوت در شما نمود پیدا کند)، این علائم شامل موارد زیر هستند:
علايم جسمی و فیزیکی:
بهم ریختگی جسمی مانند کاهش یا افزایش اشتها، کاهش یا افزایش خواب، افت شدید سطح انرژی، بی انگیزگی و ناتوانی در انجام فعالیت های روتین روزمره، در برخی موارد حتی دردهای عصبی سیستم گوارش یا سردرد هم میتواند ایجاد شود
علائم شناختی:
فکر کردن مداوم به اون فرد در قالب تصور اغراق گونه و دردناک از خاطرات گذشته و یا افکاری از این دست که «الان اون داره چیکار میکنه؟» که منجر به ناتوانی در تمرکز بر روی مسائل مختلف میشه و آستانه تحمل شما روبه شدت کاهش میده. این آسیب میتونه به قدری شدید باشه که شما موقع خواب و بیداری بدون توقف به شریک عاطفی تون فکر کنید، معمولا نوا افکاری که مدام در ذهن نشخوار میشن به شدت آزاردهنده هستند و افکاری هستند که شما رو به شدت شکننده میکنن به نحوی که تحمل زندگی رو برای شما سلب میکنن. از دیگر علائم شناختی ناامیدی شدید نسبت به آینده هستش و یک مقاومت درونی بسیار قدرتمند بر روی این فکر. شما در این شرایط به هیچ عنوان نمیتونید بپذیرید که کسی بهتر از اون میتونه وارد زندگیتون بشه و ذهن شما مداوما بهتون القا میکنه که دیگه قرار نیست رنگ خوشبختی رو ببینید، حتی در مواجهه با افرادی که به شما یادآوری میکنن که شما مجدد میتونید فردی رو پیدا کنید که از شریک قبلی عاطفی تون بهتر باشه یک گارد فوق العاده شدیدی در درون شما وجود داره که معمولا اگر بپذیرید با ناامیدی شدیدی پذیرفتید و یک چیزی در اعماق وجود شما بهتون میگه که این امکان نداره و یا در مواردی هم ممکنه اصلا این صحبت ها رو نپذیرید و با بیان جملاتی مانند «من بهتر از اونو نمیخوام من خود اونو میخوام!» راه رو به روی هر معاشرت و کمکی ببیندید. حتی ممکنه در مواردی در مقابل افرادی که بهتون امیدواری از آینده میدن عصبانی بشید و خشم بروز بدید. تمام این علائم شناختی کاملا طبیعی هستن هرچند بین افراد مختلف با شدت متفاوتی بروز میکنن.
علائم رفتاری:
معمولا در دوران تجربه این تروما (تروما یا همان trauma یک اصطلاح روانشناسی است که به ضربه شدید عاطفی یا جسمی تعبیر میشود، معمولا بخاطر شدت آسیب در پدیده شکست عشقی این مورد به عنوان یک تروما در نظر گرفته میشه) شما دچار تغییرات رفتاری هم میشید. شما ممکنه علاقه تون رو به تعاملات اجتماعی با آدم ها از دست بدید، توان و حوصله معاشرت با نزدیکان مثل خانواده رو از دست میدید و بیشتر به تنهایی گرایش پیدا میکنید یا تعاملاتتون گرایش شدیدی به یکی از دوستانتان پیدا میکند به نحوی که دوست دارید وقت بیشتری با او بگذارید، یا ممکن است به سمت فعالیت های انفرادی که اشتغال فکری تون رو ارضا کنه مثل زمان زیاد برای تماشای فیلم یا چرخیدن در فضای اینستاگرام گرایش پیدا کنید. عادت های روزمره شما دستخوش تغییر میشه چیزایی که قبلا براتون لذت بخش بود دیگه اون لذت سابق رو نداره و حتی ممکنه دردناک هم باشه برای شما (بخصوص اگه تداعی کنه شریک عاطفی شما یا خاطرات مشترکتون باشه). رفتار دیگه ای که توی این تروما معمولا زیاد اتفاق میوفته چک کردن مداوم شریک عاطفی از شیوه های مختلف از جمله با پیج های فیک و ناشناس درخواست دوستی دادن، یا از دوستان دور و نزدیک درخواست میکنی که به نحوی امار شریک عاطفیت رو بگیرن برات، یا به شیوه های متفاوتی و نمایشی سعی میکنی ارتباط بگیری (مثلا به بهونه اینکه یه چیزی از تو دست منه یا برعکس). دسته دیگه از تغییرات رفتاری تغییرات هیجانی هست به نحوی که سعی میکنی یهو تغییر خلق و خویی بدی که انگار برام مهم نیست و سعی میکنی اوضاع رو خیلی طبیعی نشون میدی اما ناگهان با افت خلق و خو روبرو میشی و توی این نوسان گیر میوفتی. و اما خطرناک ترین این رفتارها استفاده از مشروبات الکی و یا مواد محرک و مخدر برای فروخوردن احساسات ویرانگر هست.
علائم احساسی:
شاید برجسته ترین بخش علائم و البته آزاردهنده ترین آن ها علائم احساسی این تروما هست.
در تجربه ترومای عاطفی به این شکل معمولا احساسات مخرب زیادی رو فرد تجربه میکنه. احساس غم و اندوه شدید به نوعی که ممکنه مداوما به گریه کردن بیوفتی. ناامیدی مفرط و بسیار عمیق نسبت به آینده و ناتوانی از تصور اینکه میتونی مجدد عاشق بشی یا زندگی شادی رو تجربه کنی. خشم نسبت به خودت یا شریک عاطفیت و یا حتی جریان سرنوشتت که میتونه در قالب سرزنش شدید، دلسوزی به حال خودت، کینه و رنجش از شریک عاطفیت با این باور که ازت سو استفاده کرده و یا حسرت های شدید و موارد اینچنین بروز کنه. و در نهایت اضطراب شدید و نگرانی از آینده که میتونه در قالب افکاری شبیه این بروز بده که «دیگه کسی شبیه این آدم پیدا نمیشه»، «سنم داره میره بالا دیگه»، «اگه دیگه کسی رو پیدا نکنم چی» و موارد اینچنین!
در مجموع باید به این نکته توجه ویژه داشته باشید که این علائم بسته به شرایط و زمان های مختلف و همچنین ویژگی های شخصیتی شما ممکنه متغیر باشه باشه، این فقط یک توصیف کلی از ترومایی هست که افراد بعد از جدایی دچارش میشن.
چرا ما بعد از جدایی این شدت از احساسات و افکار و تروما رو تجربه میکنیم؟!
یکی از مهم ترین نکاتی که باید در مسیر بهبودی از ترومای عاطفی در جریانش قرار داشته باشید علت ریشه بروز این اختلالات شدید در مغز است.
وقتی مدتی با شخصی در ارتباط عاطفی بودی مغز از این ارتباط مرتبا هورمونی تحت عنوان اُکسی توسین ترشح میکند، این هورمون باعث ایجاد احساس تعلق خاطر و عمق عاطفی میشه. در عین تجربه های مختلفی که با شریک عاطفی داشتی منجر به ایجاد هیجانات و برانگیختگی هایی میشده که همراه با ترشح مستمر دوپامین (هورمون سرخوشی) و سروتونین (هورمون شادی) در مغزت بوده، در نبود معشوق مغز به طور ناگهانی با کمبود این ۳ هورمون به طور مستقیم روبرو میشه. از طرف دیگه در این حالت مغز ترشح هورمون کورتیزول رو افزایش میده، کورتیزول که مشهور به هورمون استرس هست منجر به افزایش شدید اضطراب و آسیب های روانی شدیدتری میشه.
تشدید بحران و شوک های عاطفی خطرناک
در مواردی که فرد ترومای عاطفی رو با ترک ناگهانی از سمت طرف مقابل و یا خیانت تجربه میکند شدت آسیب عاطفی میتواند بسیار شدیدتر باشد و حجم غیرقابل تصوری از سوالات و ابهامات را در فرد ایجاد کند. این شوک میتواند تا حدی جلو بروند که اصطلاحا فرد را دچار حالت اختلال استرس بعد از سانحه یا همان ptsd نماید. اگر شما چنین تجربه ای را دارید و احساس میکنید دنیا بر سرتان آوار شده ثانیه ای برای شروع روند بهبودی عاطفی خود درنگ نکنید. همچنین از دیگز رفتارهای مخرب پس از تجربه این ترومای عاطفی میشه به تلاش برای شروع مجدد یک رابطه عاطفی جدید اشاره کرد، در این حالت ذهن شما مداوما رابطه جدید را با قدیمی مقایسه میکند و باعث تشدید بحران در شما میشود، و یا اینکه در صورتی که با جواب نه طرف جدید روبرو بشید ممکنه وضعیت حادتری رو برای شما ایجاد کنه، بنابراین بخاطر داشته باشید که این ایده که میتوانید با فرد جدید رابطه قبلی تان را فراموش کنید را به طور کلی کنار بگذارید و هرگز اینکار خطرناک را انجام ندهید چرا که شدت بحران بعدش میتواند به شما اسیب های خیلی جدی تری برساند.
حالا راه حل خروج از این شرایط چیه؟!
ابتدا لازمه این موضوع را به شما یادآوری کنیم که تجربه عاطفی که شما در حال سپری کردن آن هستید را بسیاری از افراد دیگه هم تجربه کردن و شما در این درد تنها نیستید. و همچنین اطمینان داشته باشید که شما روزهای روشنی را در آینده تجربه خواهید کرد که از شر این احساسات خلاص شده اید و تجربه شیرینی عشق مجدد و برگشتن به زندگی را مجدد خواهید چشید هرچند شاید امروز که در حال مطالعه این سطور هستید به نظرتان غیرقابل دسترس بیاید. و اما راه حل عملی و درست برای خروج از این بحران متشکل از چند بخش است:
۱- شناخت دقیق موقعیت عاطفی و نورولوژیک که در حال تجربه آن هستید
شما باید به طور دقیق از این فرآیند آگاه بشید که دقیقا به چه علت در حال تجربه درد به این شدت هستید، این آشنایی به شما کمک میکنه که درک بهتری از شرایط موجود خودتون داشته باشید و به این ترتیب گام های موثرتری برای بهبودی بردارید
۲- استفاده از راهکارهای درمانی عملکردی
همانجوری که پیش تر مطالعه کردید بخشی از بحران شما مربوط به بهم ریختن تعادل هورمونی در مغز شماست، یکی از گام های اساسی که در این راستا باید بردارید جایگزین کردن متدهای موثر برای بازیابی تعادل شیمیایی در مغزتون هست، این بخش جزیی جدایی ناپذیر از یک بسته بهبودی کامل و موثر هست
۳- ریشه یابی ذهنی دقیق
در کنار تمام موارد شما برای تجربه بهبودی موثر باید دلایل بنیادی این بحران را ریشه یابی کنید و آن ها را برطرف کنید تا خود مشکل اصلی برطرف شود. متاسفانه بسیاری از مشاورین در این حوزه به علت عدم شناخت کافی از ریشه های این تروما شما رو به سمت بررسی سطحی عارضه هُل میدن که این موضوع باعث میشه شما در اعماق وجودتون تا اخر عمر با این معضل دست و پنجه نرم کنید. آگاهی درست و دقیق برای عارضه یابی اصولی اهمیت مضاعفی در حل بحران شما دارد. وقتی شما بدانید که علت ریشه ای دردی که امروز تجربه میکنید چیست فرآیند بهبودی شدت و سرعت بسیار بیشتری میگیرد.
۴- حفظ حالت ذهن آگاهی
ذهن آگاهی یکی از مهم ترین عوامل در سرعت بخشیدن به روند بهبودی درد درونی شماست، شما باید مداوما از فرآیند فکری و احساسی خود آگاه باشید تا بتوانید به سرعت به یک زندگی ایده آل و بسیار بهتر از قبل برگردید، ذهن آگاهی یک مقوله گسترده هست که تکنیک های عملی برای دستیابی بهش وجود داره که برای اطلاعات بیشتر ازش میتونید اینجا کلیک کنید.
حالا برای بهبودی از این تروما از کجا باید شروع کنم؟
دوره آموزشی رهایی از درد شکست عشقی دقیقا برای پوشش این دغدغه شما طراحی و آماده شده است، اکیدا به شما توصیه میکنیم که اگر در حال تجربه یک ترومای عاطفی ناشی از درد جدایی هستید در این دوره آموزشی ثبت نام کنید. این دوره به صورت جامع به شما کمک میکند که درک صحیحی از موقعیت فعلی خودتون داشته باشید و قدم های عملی موثر برای خروج از بحران را در اختیار شما قرار میدهد.
در ادامه دو نمونه از رضایتمندی و نتایج دانشجویان ما را میتوانید در همینجا گوش کنید، همچنین اگر تمایل دارید که تعداد بیشتری از رضایت و نتایج دوره های آموزشی ما را مشاهده کنید کافیست اینجا کلیک کنید.
از کجا مطمئن بشم که این دوره برای من مناسبه؟
ما برای اینکه بهت کمک کنیم که هم برای ثبت نام توی دوره بتونی تصمیم درست تری بگیری و هم اینکه شناخت دقیق تری از شدت آسیبی که دیدی پیدا کنی یک آزمون آماده کردیم، این آزمون شامل ۵۰ سواله کوتاهه که به ارزیابی وضعیت ترومای عاطفی تو میپردازه. امتیاز این آزمون از صفر تا عدد ۱۰۰ هست، هرچی امتیاز شما در این آزمون به عدد ۱۰۰ نزدیک تر باشد به معنای اینست که آسیب بیشتری دیده اید و نیاز فوری تری برای ثبت نام در این دوره آموزشی برای شروع بهبود وضعیت درونی تان دارید. در انتهای این آزمون امتیاز شما به صورت خودکار محاسبه و برای شما به صورت پیامک ارسال خواهد شد. همچنین تحلیل امتیاز شما و میزان و شدت نیاز شما برای ثبت نام در این دوره آموزشی نیز در اختیارتان قرار خواهد گرفت. بخاطر داشته باشید که ما به طور کلی به امتیاز بالای ۴۰ توصیه میکنیم حتما در دوره ثبت نام کنند اما در پایان آزمون بسته به امتیاز دریافتی شما شدت و ضرورت ثبت نام و همچنین ارزیابی و تحلیل تکمیلی دقیقا متناسب با امتیاز دریافتی شما برایتان ارائه خواهد شد. برای شرکت در این آزمون میتوانید بر روی تصویر زیریا اینجا کلیک کن .
هزینه و نحوه ثبت نام در این دوره به چه صورت است؟
دوره های آموزشی ما به طور کلی به صورت آنلاین و با ارائه خدمات متعددی از جمله ضمانت رضایتمندی دانشجو ارائه میشود که میتوانید برای مطالعه دقیق و کامل توضیحات راجع به نحوه برگزاری دوره اینجا کلیک کنید، همچنین اکثریت قریب به اتفاق دانشجویان ما در دوره های مختلف نه تنها از خدمات آموزشی ما رضایت کامل داشتند بلکه نتایج فوق العاده ای هم دریافت کرده کرده اند که شما میتوانید برای مشاهده لیست کاملی از نظرات، رضایت ها و نتایج دانشجویانمان اینجا کلیک کنید .
❗️توجه توجه❗️
قبل از کلیک بخاطر داشته باشید که لینک صفحه فعلی را جایی نگه دارید چون بعد از کلیک از این صفحه خارج میشوید
این دوره آموزشی شامل ۱۰ ساعت آموزش دقیق، کاربردی و علمی به همراه پشتیبانی و همچنین خدمات بروزرسانی رایگان مادام العمر و ضمانت رضایتمندی شما میباشد. هزینه این دوره مبلغ ۴.۹۹۸.۰۰۰ تومان است که شما میتوانید از طریق کلیک بر روی اینجا و یا بر روی تصویر زیر ثبت نام خودتان را تکمیل کنید
سایر آموزش های پیشنهادی و مرتبط با این آموزش
هر آ
این آموزش رو به دوستان و عزیزانت هدیه بده!
همه ما به نوعی عادت کردیم که برای هم چیزهای ظاهری و در بیشتر مواقع به درد نخور هدیه بدیم! اما بهترین هدیه ای که تو میتونی به یکی از دوستان، آشنایان و یا نردیکانت بدی آگاهی هست! بخصوص آگاهی که آزادکننده و رهایی بخش باشه، در همین راستا ما امکاناتی رو فراهم کردیم که بتونی دوره رو به جز اینکه برای خودت تهیه کنی، بتونی اون رو به دوستانت هم هدیه بدی اونم کاملا سوپرایزی با مناسب های مختلف یا حتی بی مناسبت. کافیه از طریق ک
لیک بر روی اینجا
و یا بر روی تصویر زیر وارد صفحه مربوطه بشید، اسم و شماره دوست خودتان را وارد کنید، همچنین پیام ارسالی و سایر تنظیمات را انجام دهید تا ما از طرف شما این هدیه رو تقدیم دوست شما بکنیم. در ضمن خیالت راحت باشه که ما همزمان که حواسمون هست سورپرایز باشه و غافلگیر کننده، فرآیندمون رو جوری طراحی کردیم که مخاطب تو از ارزش ریالی هدیه ای که براش گرفتی باخبر بشه و متوجه هم بشه که تو این هدیه رو براش گرفتی، میتونی قبل از ارسال هدیه یکبار خودت تست کنی ببینی، کلیک کن
معرفی منابع بیشتر
تمام آموزش های ارائه شده در این پکیج آموزش تجمیع و تلفیق علمی و معتبر و آزموده شده ای از منابع معتبر علمی هستند، در ادامه برخی از این منابع را میتوانید مشاهده کنید و در صورت علاقه مورد مطالعه قرار دهید، هرچند بخاطر پیچیدگی و گستردگی موضوع اکیدا توصیه میشه گه در خود پکیج آموزشی ثبت نام کنید:
1. Van der Kolk, B. A. (2015). The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma.
این کتاب به بررسی تأثیرات عمیق تروما بر مغز و بدن و همچنین روشهای درمانی نوین میپردازد.
2. Fisher, H. (2004). Why We Love: The Nature and Chemistry of Romantic Love.
این کتاب به نقش هورمونها و فرآیندهای نورولوژیک در روابط عاشقانه میپردازد و دلایل علمی شکست عشقی را تحلیل میکند.
3. Brown, B. (2012). Daring Greatly: How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent, and Lead.
به مفاهیم آسیبپذیری و تأثیر آن در روابط انسانی و عاطفی پرداخته شده است.
4. Lewis, T., Amini, F., & Lannon, R. (2001). A General Theory of Love.
این کتاب با نگاه عصبشناسی به عشق و عاطفه و اثرات آن بر مغز و روان میپردازد.
5. Holmes, J. (2004). Disorganized attachment and trauma: A model for the generation of dissociative symptoms. Attachment & Human Development, 6(4), 345-361.
این مقاله نقش اختلالات دلبستگی در شکلگیری علائم پس از تروماهای عاطفی را بررسی میکند.
6. Coan, J. A., & Sbarra, D. A. (2015). Social baseline theory: The role of social proximity in emotional well-being. Current Opinion in Psychology, 1, 40-45.
به بررسی تأثیر فاصله اجتماعی و جدایی بر سلامت روانی و عاطفی پرداخته شده است.
8. Freed, P. J., Yanagihara, T. K., Hirsch, J., & Mann, J. J. (2009). Neural mechanisms of grief regulation: An fMRI study of bereaved individuals. NeuroImage, 47(2), 968-976.
این مقاله با استفاده از تصویربرداری مغزی، فرآیندهای نورولوژیک در تجربه غم و سوگ را تحلیل میکند.
9. Slotter, E. B., Gardner, W. L., & Finkel, E. J. (2010). Who am I without you? The influence of romantic breakup on the self-concept. Personality and Social Psychology Bulletin, 36(2), 147-160.
این مقاله اثرات شکست عشقی بر خودانگاره و مفهوم خود را بررسی میکند.